Wij zijn Chris, Lotte, Simeon, Michelle (niet op foto) en Femke (niet op foto). Samen vormen wij de groene vingers achter Plantenasiel Maastricht.

Het Plantenasiel werd begin mei 2020 opgericht, als positieve beweging in een uitdagende tijd. Het werd opgericht als duurzaam initiatief, om mensen de kans te geven om planten die ze niet langer wilden een tweede kans te bieden en om zelf voor een klein bedrag nieuwe planten te kunnen kopen. Het initiatief heeft als doel om duurzaamheid te bevorderen, kinderen kennis te laten maken met natuur (kinderen kunnen hier gratis planten krijgen) en ook om sociaal contact tussen buurtbewoners te stimuleren (terwijl de social distancing maatregelen in acht worden genomen). Op dit moment wordt het initiatief bestuurd door vijf mensen, die op vrijwillige basis zorg dragen voor alle taken. Het eerstvolgende concrete doel is het verkrijgen van een rechtsgeldige status, dwz een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en het officieel erkend worden als Stichting. 

Het Plantenasiel heeft, zoals definitie is bij een Stichting, geen winstoogmerk en alle opbrengsten zullen worden geïnvesteerd in het waarborgen van het voortbestaan, en uitbreiden van het initiatief.