Know to
Chinees lantaarnplaatje โ˜˜๏ธ๐Ÿฎ

Chinees lantaarnplaatje โ˜˜๏ธ๐Ÿฎ

Het Chinees Lantaarnplantje (Ceropegia Woodii) is, geloof het of niet, een vetplantje! ๐Ÿ” dat voornamelijk in de steppe- en regenwoudgebieden van Zuid-Afrika, in India, West-China, de Canarische eilanden ๐Ÿค en Madagascar voorkomt. Oh ja, en tegenwoordig ook langs jouw wandkast of badkamerrekje hangt. Hij kan in zijn eigen habitat wel meters lang worden.

Als je het blad van dichtbij bekijkt, zie je dat ieder blaadje zijn eigen bladtekening heeft. Je zou verwachten dat een lantaarnplantje het beste shineโ€™t in het donker ๐Ÿ”ฆ , maar hij doet het toch echt het best in het licht. Een donker verblijf kan deze Lange Jan ook aan, echter verliest hij op deze plek na verloop van tijd zijn bladtekening. Zonde dus!

De aarde van de Ceropegia Woodii mag echt goed opdrogen, voordat er een klein nieuw scheutje water gegeven mag worden. Hij is dus makkelijk in onderhoud op een enkele knipbeurt bij de kapper na. ๐Ÿ’‡๐Ÿฝโ€โ™€๏ธ Knip de ranken af daar waar ze naar onder toe wat kaler beginnen te worden. Je zult zien dat de nieuwe uitlopers meer blaadjes krijgen. ๐Ÿ’š