How to
Avocado Jungle 🥑🌿

Avocado Jungle 🥑🌿

Kweek je eigen avocado-jungle!🥑🌿
Altijd al een avocado plantje (of meerdere) gewild? Lees dan snel verder voor onderstaand stappenplan👇

🌱 Stap 1: Leg je avocadopit ongeveer 2 dagen in het water. 💦
🌱 Stap 2: Schil de avocado: haal de bruine schil van de avocadopit zodat je een witte pit overhoudt. Dit gaat vrij makkelijk omdat de avocado 2 dagen in het water heeft gelegen.
🌱 Stap 3: Maak een tissue of keukenpapiertje flink vochtig.
🌱 Stap 4: Wikkel de avocadopit goed in het vochtige papier.
🌱 Stap 5: Doe de avocadopit in een afsluitbaar doorzichtig (boterham/ziplock)zakje en leg deze op een warme plek. Check de pit elke paar dagen op vochtigheid: als het niet vochtig genoeg is, kun je het vochtiger maken. Na een aantal weken zul je zien dat de avocado open splijt aan de onderkant. Daar groeit uiteindelijk een klein wit worteltje uit.
🌱 Stap 6: Als je ziet dat het worteltje uit de avocadopit echt uitsteekt, dan kun je het in het water zetten. Hiervoor heb je een “avocado schoteltje” nodig. Dit is makkelijk zelf te maken van een stevige plastic verpakking die je overhebt. Knip een rondje uit de verpakking dat groot genoeg is om te passen op een glaasje en knip een gat voor de avocadopit. Het is belangrijk dat het water in het glas tot de rand staat en dat de pit ongeveer voor de helft onderwater ligt.
🌱 Stap 7: Langzaam zie je dat je pit meer worteltjes krijgt en begint er een plantje te groeien! 🌿Als het glaasje te klein wordt, verplaats de pit dan naar een hoger glas.
🌱 Stap 8: Je kan de avocadoplant laten groeien in het glas, of het verplaatsen naar een mooie pot om verder te groeien! Zorg er dan voor dat de pit voor de helft uit de grond uitsteekt. Zo is er natuurlijk weer plaats voor een nieuwe plant 🥑😉

Avocado’s zul je helaas niet gaan zien aan je zelf gekweekte plantje, maar zeg nou zelf: een plantje is toch ook al heel leuk, vooral als je hem zelf hebt gekweekt! 🌱🥑 Ga jij ook aan de slag met een avocado pit? Heel veel plezier en succes!!

Is het toch niks voor jou? We hebben regelmatig avocado plantjes bij het plantenasiel, dus kom binnenkort langs en wie weet heb je geluk! En anders is er natuurlijk nog genoeg leuks te vinden.🌱🌿

Tags: