Plantenasiel Maastricht

Welkom bij Plantenasiel Maastricht! Wij zijn een stichting gevestigd in het mooie Maastricht. Ons doel is duurzaamheid te bevorderen, kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de natuur en ook om sociaal contact tussen buurtbewoners te stimuleren.

over ons

Welkom bij het Plantenasiel van Maastricht

Over ons...

Het Plantenasiel werd begin mei 2020 opgericht door Lotte Reinhoudt, als positieve beweging in een uitdagende tijd. Het werd opgericht als duurzaam initiatief, om mensen de kans te geven om planten die ze niet langer wilden een tweede kans te bieden en om zelf soms voor een klein bedrag nieuwe planten te kunnen kopen. Een andere doelstelling is om sociaal contact tussen buurtbewoners te stimuleren (terwijl de social distancing maatregelen in acht worden genomen).

Oktober 2020 zijn we officieel erkend en hebben we de rechtsgeldige status van Stichting gekregen. We zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als Stichting Plantenasiel Maastricht.
 
Het Plantenasiel heeft, zoals definitie is bij een Stichting, geen winstoogmerk en alle opbrengsten zullen worden geïnvesteerd in het waarborgen van het voortbestaan en uitbreiden van het initiatief.

Bekijk hier onze laatste tips!

Blog en nieuws over het Plantenasiel Maastricht